Soezendeeg

 
  • Porties: personen
  • Bereidingstijd: 50-60 min min

Veel mensen denken dat soezen maken een ingewikkeld recept is, maar eigenlijk valt het best mee. Om de soezen mooi te laten rijzen in de oven moet het deeg eerst gekookt worden. Na het afkoelen kun je ze vullen met slagroom, banketbakkersroom of ijs.

Bereiding

Als eerste zet je een pan op het vuur met de melk, boter en water. Breng het langzaam aan de kook. Zorg dat de boter gesmolten is voordat het kookt.
Zodra alles kookt haal je de pan van het vuur en roer je de bloem en het snufje zout er door. Wanneer dit goed is opgenomen zet je de pan weer op het vuur en laat je het 2 -3 minuten koken. Je zult zien dat naar verloop van tijd het deeg een bal zal worden.

Je volgende stap is de eieren toevoegen. Dit doe je een voor een en niet eerder een volgend ei toevoegen, voordat het echt is opgenomen.

Vul een spuitzak met het beslag en spuit de soesjes op een bakplaat bekleed met bak papier. Werk de puntjes bovenop de soezen weg met een natte vinger. Ik gebruik een ronde spuitmond voor het spuiten van de soezen.

Bak de soezen gaar in zo’n 20 minuten op 200 graden.

Ingredienten

Recept categorieën