Pavlova met rood fruit

 
  • Porties: 8 personen personen
  • Bereidingstijd: 1,5 oventijd + 1 uur afkoelen min

Een heerlijk dessert met een luchtige brosse buitenkant en van binnen is hij nog zacht. Dit dessert staat standaard op tafel tijdens het kerstdiner bij mijn schoonfamilie. Daar kijken we het hele jaar naar uit, daarom vond ik dat hij thuis hoorde op mijn website.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Mix de eiwitten met de mixer tot het begint met schuimen. Voeg de suiker toe en mix het schuim tot een stevig mengsel. Het schuim is goed als het in de kom blijft zitten als je deze ondersteboven houdt. Mix daarna de maïzena er door.
  2. Schep het eiwitschuim uit de kom op een bakplaat bedekt met bakpapier. Spreid het schuim uit tot een ronde van 20 cm en 3 tot 4 cm dik.
  3. Zet de bakplaat met het schuim in de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 120 graden. Bak de schuimtaart 1.5 uur tot de buitenkant knapperig is en de binnenkant nog zacht.
  4. Laat de schuimtaart afkoelen. Mix ondertussen de slagroom stijf (zonder suiker) en verdeel deze over de schuimtaart. Verdeel het rode fruit over de taart.

Ingredienten

Recept categorieën